Visszalépés a főoldalra
Megtervezett izek?
Megtervezett ételek
Tanulságos Amerikai riportfílm az élelmiszer előállításról!
 

Másfél órás riport mely soha nem került a mozivászonra vagy a televízióképernyőre!


Ma már szinte minden élelmiszer címkéjén megtaláljuk az összetevők között a "természetes ízfokozó" vagy a "mesterséges ízfokozó" kifejezést. 

E két csoport között nagyon nagy a hasonlóság, mindkettő emberi kéz által létrehozott adalékanyag, ami meghatározza a feldolgozott élelmiszer ízét. 

A feldolgozáskor használatos tartósító, fagyasztó és dehidráló eljárások során az ételek íze jelentősen csökken. 

Az elmúlt 50 évben hatalmas iparág épült ki a feldolgozott élelmiszerek élvezeti értékének növelésére. 

Az ízesítőipar nélkül nem létezhetne a gyorséttermi ipar sem. 

Az ízesítőgyártás egy szigorúan titkos iparág, a vezető vállalatai nem hajlandók elárulni keverékeik pontos receptjét, sem megrendelőik kilétét. 

Vajon van-e más oka-e hogy ezek az összetételek igen titkosak? Józan paraszti ésszel ezek az alapanyagok szinte laboratóriumi körülményeket igényelnek, és hacsak nincs egy ilyen komoly felszeret lehetőségünk, nem is tudnánk előállítani ilyen vegyületeket! Akkor miért ez a nagy titkolódzás?

Mert bizony olyan anyagokkal érhetőek el ezek az izek, mely a szervezetet lényegében kémiailag teszi tönkre.

Az idő elteltével pedig visszafordithatatlan folyamatok indulnak el!

Ez a titoktartás biztosítja azt, hogy a népszerű márkák megőrizhessék jó hírüket, és milliók veszitség el életüket a folyamatos Ízfüggőségből kialakult rossz élelmiszerek fogyasztása miatt! 

Érthetően a gyorsétterem-vállalatot azt akarják, hogy ételeik ízét a vevők a saját konyhájuk fortélyainak, és nem más cégek által előállított ízfokozóknak tulajdonítsák.