Visszalépés a főoldalra
Az aszpartam
A súlyos következmények
Érdekesség, információ
Egészségugyi hatások

EGÉSZSÉGÜGYI HATÁSOK

Ezekután mindenkiben felmerülhet a gyanú, a különféle egészségügyi problémák kapcsán gyakran terelődhet az élelmiszerek irányába a felelősség egy része.

Az adalékanyagok egészségügyi hatásait az engedélyezés előtt állatkísérleteken ellenőrzik, és az orvosi, klinikai visszajelzések alapján figyelemmel kísérik.
Indokolt esetben használatukat betiltják.
 

(De nem minden országban, attól függően, hogy a gazdasági érdekek mit diktálnak! A szerk. véleménye.)
Természetesen az egyéni érzékenységek, táplálkozási szokások, egyéb környezeti behatások okozataként jelentkezhetnek, az átlagostól eltérő tünetek.

Rák:
A jelenlegi ismeretek szerint egyetlen engedélyezett adalékanyag sem okoz rákot. A különféle időről időre felbukkanó röpiratok, fénymásolatban terjedő kiadványok mind hamisnak bizonyultak!

Ez érdekeltségi információ, ez nem igaz! Az új medicina leírja, hogy a rákbetegségek érzelmi konfliktusból indulnak el, ugyanakkor a mérgezéssel nem tud mit kezdeni az emberi szervezet!


Az édesítőszerek esetében a gyanút erősíti, hogy egyes szerek az USA-ban tiltottak. A betiltás oka, pl. a nátrium szacharinát esetében a 70-es években az volt, hogy a kísérletek során, az extra magas dózisú szacharináttal etetett patkányoknál megnőtt a hólyagrák előfordulási aránya. A szacharinát azonban az USA-ban, drogériákban ma is kapható, a világ többi táján pedig élelmiszerben is engedélyezett.

Az évtizedek során, a cukorbetegeken végzett megfigyelések (ők fogyasztják a legtöbb édesítőszert) nem igazolták a hólyagrák okozó hatást.

A molekuláris kísérletek során pedig megállapították, hogy a szacharinát egy olyan fehérjével reagál a patkányokban, ami az emberben nem keletkezik.

Az Aspartam és a nátrium-cyklamát is tiltot az USA-ban de tiltás alapjául szolgáló megállapításokat az európai tudományos műhelyek nem látják igazoltnak.

Az egyik, legveszélyesebb gyilkos adalék, melyről az aszpartamnál (E 951) azóta bizonyítottan nagy megszámolhatatlan mennyiségben, köztük súlyos betegségek okozói, és a legnagyobb politikai nyomást gyakorolják a fogyasztókra annak érdekében, hogy fogyasszák nyugodt lelkiismerettel!

(A szerk. Véleménye.)


Kritikusan szemlélik a nitrát (E-250, E-251,E-253) adalékokat is, melyek bár e formában veszélytelenek, de az emberi szervezetben lehetséges a nitritté alakulásuk ami több lehetséges káros hatás mellett rákkeltõ nitrózaminná alakulhat át. (A nitrózamin képződést a C-vitamin gátolja)

A mesterséges C-vitamin? Esetleg vitaminromboló adalékokkal kombinálva is?

(A szerző véleménye!)
A nitrit-nitrát átalakulás elkerülése érdekében a pác-sóval készült hústermékek grillezését kerülni tanácsos.
Csecsemők, kisgyermekek esetében is ajánlatos a nitrát-, nitrittartalmú ivóvíz, étel kerülése, Észak Magyarországon pedig számtalan csecsemőhalál igazolta eddig is a nitrát tartalmú víz fogyasztásának összefüggéseit!


Allergia

Az allergia az immunrendszer túlzott válasza egy meghatározott kiváltó anyagra (allergén). Az allergének ellen a szervezet antitesteket termel, és ezek alapján az orvosok meg tudják határozni, amennyiben ismertek.

És ha nem akkor hogy derül ki?

2001 évben Ételallergia gyanú miatt kerültem sorozatban kezelésre. Természetesen az orvosom hálaadó munkájának köszönhetően az elvégzett vizsgálat eredménye nyomtalanul elveszett, a költségek miatt pedig az orvosom nem ismételhette meg a vizsgálatot! Az új medicina gyógymód jóvoltából, melyet évekkel később ismertem meg, sikerrel küzdöttem le az összes allergiás problémámat, melyben hatalmas szerepet játszott az adalékanyagok ismerete, illetve a lelki konfliktusok helyes feltárása és megoldása!

Csákvári Eszter Írónő és referens kislánya Katica is súlyos, eredetileg gyógyíthatatlannak titulált allergia betegségből gyógyult meg! Ki gondolhatná, hogy egy szeretett kedvenc kisállat (egy kis hörcsög) elvesztése okozta a fellépő betegség eredeti forrását Katica számára! Az új medicina kimondja, hogy a mérgezéssel (mely az adalékokkal akarva akaratlanul a szervezetünkbe kerülhet) nem tud mit kezdeni!

Az élelmiszeradalékokra eredetük alapján, általában az ismert élelmiszerallergiák (szója, búza, tojás stb.) esetén kell ügyelni.
Általánosan elmondható hogy az adalékok inkább úgynevezett pszeudoallergiát vagy intoleranciás panaszokat okoznak.