Visszalépés a főoldalra
Az aszpartam
A súlyos következmények
Érdekesség, információ
Egészségügyi problémák fő okozói!
A nitrit mint rákkeltő adalék problémái:

 

A nitrit (pl.: E-250) egy olyan tartósító szer, ami bizonyítottan rákkeltő anyag. Mégis benne van minden olyan húsipari termékben, amit töltelék húsoknak hívnak (felvágottak).

Ezek a termékek a nitrit nélkül ételmérgezést (botulizmus) okoznának már néhány napos tárolás után is. 

Sajnos nincs olyan tartósító szer, amivel kiváltható lenne a nitrit a húsiparban.

Ebben az esetben az államapparátus, nemzeti gazdasági érdekre hivatkozva, nem tartatja be az egészségügyi törvényt, amely úgy rendelkezik, hogy be kell tiltani minden bizonyítottan káros élelmiszer adalékot. 

A húsipar stabilitása függ a nitrit felhasználásától, mert a töltelékhúsok megszűnésével, hatalmas veszteséget termelne ez az iparág.

Egyértelmű példa ez arra, hogy a gazdasági érdek fontosabb, mint az emberek egészsége.

A húsipari felvágottak fogyasztása így nagy kockázatot hordoz. 

Egyetlen megoldást csak a magánvágásokkal és ezeken, a helyeken készített felvágottak, húsáruk fogyasztásával lehet kiküszöbölni! Viszont a magánvágásokat pont ezen érdekek miatt  "közfogyasztásra alkalmatlan" joggal látták el!

Az aszpartam mint fő probléma:

Gyakran furcsán nézünk azokra az emberekre, akik egy vendéglőben ülve tanácstalanul forgatják az étlapot, majd részletesen kifaggatják a pincért akár egy saláta összetevőiről is. Lehet, hogy ilyenkor nem egy szőrszálhasogató angol úriemberrel állunk szemben, hanem egy örökletes anyagcserezavarban szenvedő Fenilketonúria, rövidítve PKU-beteggel.

Mi is az a fenilketonuria megbetegedés?

A fenilketonúria

Recesszíven öröklődő anyagcsere betegség. 

A recesszív allél által kódolt enzim1nem működőképes, így a homozigóta recesszív személyek nem képesek a fenilalanin nevű aminosav normális átalakítására. 

Az újszülöttek szöveteiben kóros mennyiségben felhalmozódó átalakulási termékek súlyos fejlődési rendellenességet, értelmi fogyatékosságot okoznak. 

A kórkép kialakulása megfelelő diétával megelőzhető. 

Az érintett személyek csak kevés fenilalanin tartalmazó ételeket fogyaszthatnak. Hazánkban röviddel a születés után ellenőrzik az újszülöttek vizeletét, hogy kimutassák az esetleges rendellenességet.

Magyarországon már három és fél millió újszülött vérét vizsgálták meg és szűrték ki azokat a csecsemőket, akik teljesen egészségesnek tűntek, mégis egy veleszületett anyagcserezavarral, a PKU-val jöttek a világra. Leírásunkra a betegség lényegével, korai felismerésének jelentőségével és lefolyásával foglalkozunk. A fenilketonúria örökletes anyagcserezavar, ami miatt az emberi szervezet nem képes egy amúgy életfontosságú fehérje-aminosavat, a fenilanalint megfelelő módon átalakítani. Kezelés nélkül súlyos és visszafordíthatatlan idegrendszeri károsodás következik be. Ez a veleszületett betegség csak akkor ütközik ki, ha a csecsemő mindkét szülőjétől örökli a PKU-t hordozó gént. Ha csak az egyiktől, akkor beteg nem lesz, de hordozó igen. Magyarországon minden negyven-ötvenedik ember génállományában megtalálható a PKU, anélkül, hogy tudna róla. A betegséget 1975-óta két centrumban szűrik, ahová a hazánkban világra jött összes újszülött vérmintáját elküldik. Amíg nem vezették be ezt az intézkedést, és nem ismerték a speciális diétát és tápszereket sem, a beteg gyermekek teljesen visszamaradottan éltek. A speciális étrendnek és a centrumok szakszerű kezelésének köszönhetően ma már vannak olyan PKU-sok, akik édesanyák is lehettek. Tehát a gyógyszer maga az életet adó étel lenne. A kezelést mindig a vér fenilalanin szintje határozza meg. Más az igény csecsemő és kisdedkorban, és más tizenévesen. Hogyan tudnak beilleszkedni ezek a gyerekek az óvodába, iskolába? Hisz míg társaik húst, kenyeret, tejet, tejterméket, tojást, tésztákat stb. fogyaszthatnak, addig nekik ezek a hétköznapi ételek akár halálosak is lehetnek. Otthon azonban szinte minden elkészíthető a diétás alapanyagokból. Hogyan kellene viselkednünk, miben tudnánk segíteni?- jogosan merülnek fel ezek a kérdések. A fenilketonúria egy olyan betegség, amelyet nem szabad könnyelműen kezelni. A gyermek étrendjének összeállításánál soha nem szabad elfeledkeznünk róla. Ma már itthon is beszerezhetők speciális alapanyagok, ételek: lisztet, tésztát, tejet helyettesítő készítmények. tej helyett tej stb. A magyarországi PKU Egyesület sok mindenben segíti a családokat. Párválasztásnál már sok PKU-s beszámolhat arról, hogy egészséges férje, felesége, hogyan ismerte meg és fogadta el az ő speciális helyzetét. A Nyitott Világ ezen adása segíthet abban, hogy nézőink tágabb képet kapjanak erről a gyakori, ám paradox módon mégis szinte alig ismert betegségről, és megértőbben forduljanak elszenvedőihez.

 

Az aszpartám tönkreteszi az agyat, a látóideget, a központi idegrendszert, és igen károsan hat minden szervre. Szívritmuszavart is okoz. Mivel sok orvos nem realizálja, hogy az aszpartám méreg és nem élelmiszer-kiegészítő szer, pácienseinek olyan gyógyszereket adnak, melyek ezzel a droggal reagálnak. Ezért léphet fel pl. halál a szív leállása miatt. ilyen cserehatások következtében megváltozik az agy kémiája és a topamintszint, minek idegrendszeri megbetegedések - Parkinson-kórt is beleértve - lehetnek a következményei.
   Az aszpartámot sok élelmiszerbe belekeverik anélkül, hogy deklarálnák. Egyedül Amerikában 9000 ilyen terméket ismernek.
   A szklerózis multiplex és a bőrtuberkulózis járványszerűen szaporodik.  A magyarázat : amennyiben az aszpartám hőmérséklete meghaladja a 35 celzius fokot, az aszpartám metanol tartalma szétbomlik formaldehidre és aztán hangyasavra, amely a szervezet elsavasodásához vezet ( metabolikus acidózis)
A formaldehid a mérgek ugyanazon csoportjába tartozik, mint a cián és az arzén. Ezek halálos mérgek, melyek idegrendszeri problémákat okoznak és lassan ölnek.
  A bőrtuberkulózis már majdnem annyira elterjedt, mint a szklerózis multiplex, különösen a Cola Light-ot fogyasztók körében. Az aszpartám által okozott bőrtuberkulózisban szenvedők legtöbbje nem is tudja, hogy mi felelős a betegségükért, és tovább fogyasztják azt, amíg életveszélyes állapotba nem kerülnek. Ez sajnos visszafordíthatatlan betegség, akkor is, ha a paciensek az aszpartámot elhagyják. A szklerózis multiplex-es betegeknél ( akik tulajdonképpen metanol mérgezésben szenvednek) a legtöbb tünet megszűnik. Néhány esetben megszűnt a fülcsengés, és a látásképesség visszatért.
   Amennyiben valaki aszpartámot használ és ezzel egyidöben sok light - terméket fogyaszt, a következő tünetek jelentkezhetnek : görcsök és merevségek, érzéketlen láb, szédülés és nyomottság, fejfájás, fülcsengés, fülzúgás, ízületi fájdalmak, depresszió, félelmek, érthetetlen beszéd, elmosódott látás, emlékezetvesztés.
  Összességében 92 dokumentált tünetet találtak, amelyek az aszpartám és a light - termékek fogyasztására vezethetők vissza. A legtöbb tünet az idegrendszerrel van kapcsolatban. Agydaganatok eltávolítása után nagy mennyiségű aszpartám lerakódást találtak.
  
Megváltozatja a menstruációs ciklust és terméketlenséget, szülési és születési rendellenességeket okoz.
Aszpartám hatására az emberben szénhidrát utáni vágy alakul ki, mely elhízáshoz vezethet.
   Dr.H:J:Roberts diabetes specialista és aszpartám mérgezés szakértő könyvet írt "Harc az Alztheimer - betegség ellen" címmel, melyben kimutatja, hogy ma már 30 éves emberek is érintve vannak.
   Cukorbetegek számára az aszpartám különösen veszélyes. Az aszpartám lehetetlenné teszi a cukorszint kontrollját, minek következtében sok beteg emlékezetkiesésben szenved, kómába esik és meg is halhat.
   Alig jelent meg a piacon az aszpartám és váltotta ki a szaharint ( ami hólyagrákot okoz!) sok esetet regisztráltak, ahol a betegeknek emlékezete veszett el, zavartak lettek és szinte megvakultak. A mániákus depresszió, félelembetegség, dührohamok, erőszakkitörések számnak növekedése tapasztalható.
  Ez a méreg 90 országban különféle néven van forgalomban !!!
   Fel kell tételezni, hogy minden olyan édes termék, mely cukormentesnek van deklarálva alapanyagként aszpartámot tartalmaz. De mit használnak a szép fogak, ha az agyat megrongálják !
   Számlálhatatlan orvosi beszámoló található a
www.dorway.com alatt.
 
Léteznek jó helyettesítő anyagok a cukor kiváltására, pl. Maskobado, Palmzucker, Stevia, a gyümölcscukorból kivont "Sweet Balance"

amelyek a közönséges cukor helyett használhatók és ugyanúgy ízlenek.                  ( dr. Aurelia Louise Jones )
 Nem tudva a szülő elemi iskolás gyerekeinek is megveszi, hatos csomagolású édesített mindenféle színnel ellátott szódákat, italokat, amit a kissrácok elfogyasztanak Itt Európában is, Magyarországon is. Például a C-vitamint tartalmazó különböző ízű és színű pezsgőtablettákon is feltüntetett az Aspartam. Erről szól dr. Tóth Ilona tanulmánya, aki magyar származású Egyesült Államokban élő doktor.