Visszalépés a főoldalra
Végkifejlet
Tanulság
Rémhirek, tévhitek
Természetes, vagy???
Utószó
Életünk, jövönk és a biodiverzitás!

Mindenki szeretne egy jobb életet megteremteni saját és családja részére. Biztosítani a jövőt gyermekeink és unokáink számára!

Mindenki azt szeretné, hogy gyermekeinek jobb, szebb és könnyebb életet biztosítson, de vajon ténylegesen ezen az úton haladunk-e?

 

Sajnos nem!

Vajon miért van ez így?
 

A kor fejlődésével ma már elképzelhetetlen a civilizált ember részéről az angol WC, a fűtés, a fürdőszoba vagy akár a klimatizálás, a gépjárművel való közlekedés, a multi bevásárlóközpontok, stb. de sorolhatnák ezer további példát.

A mai ember az elmúlt két-három évtizedben jelentős ipari fejlődésen ment keresztül. 

A pár évtizeddel korábbi feltételek ma már nem felelnek meg az általános elvárásoknak.
Ugyanakkor a fejlődés egyéb jelentős lépései a teljes fejlődésünket (természetes egyensúly fenntarthatósága) további távon, amennyiben nem változtatunk az eddigi szokásainkon katasztrófába, sújtja.


A civilizált igényeinkkel ugyanakkor saját magunk alatt vágjuk a fát. Hogy miért?

A földünk egy évmilliók alatt kialakult biológiailag kiegyensúlyozott rendszerré állt össze.
Ha e rendszer bármely részét emberi beavatkozással megváltoztatjuk, akkor összeromboljuk azt az egyensúlyt, mely szükséges és nélkülözhetetlen a földi élet megtartásához.

Néhány példa:


A bolygó esőerdői ontják a szükséges oxigénkészletek jelentős részét. 

Ezek az esőerdők az elmúlt 70 évben a területeik közel felét elvesztették, mert az ember felhasználta fűtésre illetve eszközök gyártására alapanyagként.

Így mára jelentősen kevesebb élethez szükséges oxigén termelődik. 

Ha hozzáveszem, hogy az 1900-as évek elején a gépjárművek megjelenésével folyamatosan növekedett az oxigén felhasználása, (az autó motorja is égést használ az energia kinyerésére) mára elképzelhetetlen mennyiségű autó, ipari szennyezés, bányászat, vegyipari üzemek, lakosság korlátlan növekedése folyamatosan tovább rombolja azt a oxigén készletet, mely az élethez nélkülözhetetlen, és hosszú-hosszú idő alatt felhalmozódott.

Mára csak korlátozott képességben képes pótolni a környezetünk azt, melyet felhasználunk.

Ennek várható eredménye a gondolkodni képes ember számára is tiszta következményként jelentkezik.

Sajnos rossz emberi tulajdonság az önzés de az életben maradás ösztöne nem ismer határt.
Nélkülözhetetlen az autó, a modern lakókörnyezet, a kényelem számtalan területen a környezet jelentős károsításával és végleges tönkretételével jár.

Viszont tudomásul kell vennünk embereknek, hogy ez a tudatos tevékenység, amennyiben nem mutatunk hajlandóságot a változásra, akkor a teljes bolygónk végleges és visszafordíthatatlan tönkretételével, a saját és környezetünk, emberi, állati és növényvilág teljes pusztításához vezet.


Ezért szükséges haladéktalanul változtatni, nemcsak nekünk, hanem lényegében minden személynek, mert előbb-utóbb arra ébredünk, hogy nincs életterünk, a gyermekeink, unokáink, talán más a dédunokáink sem tudnak erőforrások hiányában létezni.
Ez az emberi tudatos tevékenység végleges összeomlásához fog vezetni, mely nem irányítható törvényekkel, szabályozásokkal, rendeletekkel, mint ahogy jelenlegi felsőbb vezetők próbálják tenni. Nem az a kérdés ma már hogy lesz e ilyen helyzet, hanem az hogy mikor kezdődik el!

Csak pénzzel egy idő után nem lehet irányítani egy élővilágot, mert a pénz nem ehető, és nem energia. 

Nem nyersanyagforrás, és nem érték!

A pénz csupán adósság, melyet a bankok hatalmi rendszere teremtett annak érdekében, hogy a rendszer minden egyes élő embert leigázzon, választott rabszolgaságba döntsön, és csupán azt az 1%-nyi ELIT-nek nevezett réteget szolgálja ki maradéktalanul!

BELE SEM GONDOLNAK AZ EMBEREK, HOGY A GÁZENERGIA VÁLSÁG ESETÉN , A TELJES INFRASTRUKTÚRA ÖSSZEOMOLHAT! HA NINCS GÁZ MINDENKI BE AKARNÁ KAPCSOLNI A VILLANYFŰTÉST, (MERT UGYEBÁR NEM FÁZHATUNK) MELY AZ ELEKTROMOS HÁLÓZAT TÚLTERHELÉSÉHEZ ÉS ÖSSZEOMLÁSÁHOZ VEZET!

HA ILYEN MEGTÖRTÉNIK AZZAL A SZENT NYUGALOMMAL MEGY ÖN IS VÁSÁROLNI A MULTI ÁRUHÁZBA, HOGY A KENYÉR, A TEJ ÉS A TÖBBI ÉLETSZÜKSÉGLET MEGVÁSÁROLHATÓ! 

ÁRAMSZÜNET ESETÉN BIZTOSAN TANKOLNI IS TUD AZ AUTÓJÁBA!

A SZAKEMBEREK EBBEN A HELYZETBEN MÁR NEM TUDNAK ELÉG KENYERET SÜTNI, A LAKOSSÁGOT ELLÁTNI ÉLELMISZERREL VILLAMOS ENERGIA HIÁNYA ESETÉN. 

EGYÁLTALÁN BELEGONDOLT HOGY TUD FIZETNI A PLASZTIK BANKKÁRTYÁJÁVAL?

NOS EZT AKARTAM EGY KICSIT FEJTEGETNI!

A világunk megállíthatatlanul ebben az irányban tart, és eljö hamarosan az a pont ahonnan már nincs visszaforditható út! Ha feléljük a szükséges erőforrásainkat, és energiáinkat, akkor nincs további lehetősége az emberi civilizációnak fennmaradni!